субота, 19. новембар 2011.

Не побеђује број већ – сој

Време великих искушења у којем се наш народ налази уверава нас да не оскудевамо у људима који своје знање, родољубиву пожртвованост и истински патриотизам стављају несебично на располагање свом народу и својој држави. Један од њих је и познати православни публициста млађе генерације Небојша М. Крстић, аутор неколико књига и зборника и више од триста текстова из области православног патриотизма, светосавске државотворности и хришћанске философије.

Као председник нестраначке патриотске организације „Отачаствени покрет Образ“, у бројним интервјуима, на предавањима, трибинама и промоцијама смело је говорио против злочиначког пројекта новог светског поретка који жели да пороби читаво човечанство.
Средином октобра прошле године, на трибини „Обавештајни рат против српског народа“ анализирали сте антисрпске поруке објављене на насловној страни америчког високотиражног политичког недељника „Newsweek“, који је већ тада припремао, тачније хушкао, евроамеричку јавност на нови рат против Срба – као аналитичар глобализма, реците нам зашто Запад, предвођен САД, опет ратује против нашег народа?
- Чак и најнаивнији међу Србима су 24. марта ове године коначно схватили „шта то у ствари хоће Америка”. Намерно сам парафразирао наслов чувене књиге „What Uncle Sam Really Wants“ из пера још чувенијег антиглобалисте и светски познатог научника Ноама Чомског, који смело и неућутно упозорава на све опаке последице америчког хегемонизма и тоталитаризма који се према нама манифестује и конкретно испољава као антисрпски и антихришћански расизам, гори по методологији од нацистичког антисемитизма. Ако је неко спреман да на насловној страни најчитанијег светског политичког недељника „Newsweek” објави 12. октобра 1998. паролу да је „Србија разбојничка нација Европе“, то јест нација која се налази изван свих европских закона („Serbia: Europes Outlaw Nation“), онда је то нагори облик расизма који је плански припремао бездушно и бесомучно бомбардовање породиља, беба, деце и немоћних који су криви само зато што су живи, тачније само зато што су Срби.
Да ли то значи да је западни свет на крају 20. века потпуно потонуо у зло и бездушје?
- Сасвим сте у праву. Није без разлога један од навећих православних мислилаца 20. века, отац Јустин Поповић, рекао да је ово „век атомске технике и прашумске етике”. Управо рат који се води против српског народа и наше земље представља кулминацију свеопштег моралног суноврата овог света сведеног на ниво „глобалног села“, којим у потпуности жели да управља планетарни силеџија под називом САД. Срби су данас једина нација која се у најдиректнијем сукобу успешно одупире успостављању новог светског поретка америчког хегемонизма. Цена наше борбе јесте велика, али је цена наше слободе и поноса, националне части и образа, неупоредиво већа. Над нама се спроводи стравичан и невиђен геноцид само зато што смо слободољубиви, то јест само зато што желимо да сачувамо свој идентитет и своју сувереност.
Зашто се за Балкан каже да је „буре барута“?
- Балкан није ни веће ни мање „буре барута” од било ког региона на који су се окомили творци новог светског поретка. Они широм планете креирају такозване сукобе ниског интензитета, то јест контролисане сукобе, којима врше пенетрацију у оним областима које су од стратешког интереса за успостављање потпуне окупације читаве планете. Реч је о сатанистичким бандитима који на најперфиднији могући начин, преко својих окултно-политичких испостава под називом Савет за иностране односе, Клуб Билдерберг и Трилатерална комисија, желе глобалну власт на свим нивоима људског постојања, пре свега духовном, политичком, војном и економском.
На који начин се успоставља нови светски поредак и да ли је икако могуће одупрети му се?
- Уколико је једном народу слобода императив историјског постојања, онда је одупирање глобалном тоталитаризму новог светског поретка примарни задатак свих припадника тог народа. Без обзира на сву перфидност, бескрупулозност и зверску свирепост, нови светски поредак није непобедив. Напротив. Као што видимо, његова војна полуга под називом НАТО много је слабија него што се то претпостављало. Њихови елитни „невидљиви бомбардери” Ф-117 и те како су уочљиви за наше неустрашиве витезове из Ратног ваздухопловства и противваздушне одбране. Баш зато кукавички НАТО сатанисти врше одмазду над нашим цивилним становништвом и цивилним објектима. Али, за њих и њихове налогодавце, као и за све зликовце, важи она древна српска мудрост: могу како хоће, али не могу докле хоће. Прозрео је српски народ све њихове препредености и све замке шарених лажи под именом демократије, хуманизма, људских права, толеранције, цивилног друштва, хуманитарних катастрофа, колатералних штета и сличних смицалица којима замајавају наивне и лаковерне, претварајући их у своје зомбирано робље налик малоумним грађанима.




Да ли је Европа у опасности да постане амерички привезак?
- Европа је дочекала оно што јој је прорекао један од највећих западних мислилаца, Фридрих Ниче – дочекала је да уђе у „век дегенерације и нихилизма“, постала је својеврсна америчка колонија која по диктату вашингтонских супербанкара незаустављиво, као хипнотисана, срља у сопствену пропаст и самоубиство. Треба обавезно имати у виду да од окончања хладног рата и нарушавања биполарне равнотеже суперсила у корист америчке супремације, САД све отвореније и бестидније воде неколико противевропских ратова од којих су најразорнија следећа три: духовни рат – производњом и импортовањем бројних тоталитарних и деструктивних верских секти као што су, на пример, сајентолози који су донедавно имали веома велики утицај у немачким државним структурама; политички рат – наметањем америчке демократије као општеважећег модела политичке (не)делотворности; и поготово економско-монетарни рат против европских суверених и националних држава и новоуведеног евра као заједничке валуте Европске уније која је претила да озбиљно угрози доларску хегемонију. Ослабљени сопственом декаденцијом Европљани нију у стању ни да препознају свог америчког непријатеља, а још мање да се извуку из његовог смртоносног загрљаја. Али , сасвим сам сигуран да здрав део европских нација са великом пажњом, дивљењем и надом гледа на непоколебљив српски отпор вашингтонском тоталитаризму. Ми смо аутентичан пример и узор европским државама, а и читавом свету, како се треба борити за слободу. Није без разлога бивши државни тужилац САД, честити др Ремзи Кларк, недавно смело и тачно изјавио: „Ово је најбоље време да се буде Србин!“
Недавно сте у једној телевизијској емисији коментарисали серију масовних малолетничких убистава која се у последње време догађају у америчким школама. Откуд толико свирепог насиља међу америчким тинејџерима?
- Трулост, безнађе и ужас америчког друштва, пре свих омладине, прецизно описују следеће речи које је недавно изговорио бивши спикер Представничког конгреса, републиканац Њут Гингрич: „Не може преживети ниједна цивилизација у којој дванаестогодишњаци убијају, а седамнаестогодишњаци добијају школске дипломе које нису у стању сами да прочитају. Све то дешава се у данашњој Америци“. И, заиста, земља којој је разорена младост нема никакве смислене будућности. Земља у којој су млади инфицирани криминалом, наркоманијом, убиствима, сексуалним перверзијама, катастрофалним незнањем – таква земља, то јест САД, налази се у предсмртној агонији, покушавајући да симулира империјалну потентност и снагу неприкосновеног глобалног владара. Српске победоносне трупе не морају да умарширају у Вашингтон – Америка саму себе изнутра уништава попут канцерозног организма.
Као председник православне патриотске нестраначке организације „Отачаствени покрет Образ“ која се залаже за духовну и државотворну обнову српског народа на темељима светосавља, реците нам постоји ли специфичност српског патриотизма?
- Сваки искрени патриотизам је специфичан и непоновљив. На пример, код Француза можете разликовати патриотизам Шарла Мартела, који је 732. године сасекао далеко бројније муслиманске непријатеље, и патриотизам Јованке Орлеанке, која је потпуно разорила британске освајаче победивши у готово безизлазној ситуацији. Такве јунаке познаје историја сваке значајније европске нације и њених патриотских прегнућа. Када је у питању српски патриотизам, неопходно је нагласити да његову суштину представља православно витештво које подразумева непрестану – дакле, и у рату и у миру – државотворну и државочувану моћ и присебност. Српски патриотизам се не може ни схватити ни објаснити без вере православне. Смисао српског патриотизма налази се у пожртвованој спремности да се живот положи за своје ближње. Колика је снага српског патриотизма, понајбоље показује наше двоипомесечно одолевање највећој војној сили која је икада постојала у историји. Срба има свега десет милиона, а земље чланице НАТО савеза имају укупно седамсто педесет милиона становника! Али, не побеђује број већ – сој. У грудима садашњих српских витезова куца јуначко срце наших светих ратника који су кадри стићи и утећи и на страшном месту постојати за Крст Часни и Слободу Златну. Наши неустрашиви и Богом благословени војници и полицајци јесу истински потомци Обилића и других српских витезова „који живе доклен сунца грије“.
(чланак је објављен у недељнику „Око” из Франкфурта, 18. јуна 1999. године)
Сузана СУДАР – интервју са Небојшом М. Крстићем

Нема коментара:

Постави коментар